Ervaringen

Hieronder treft u een aantal reacties aan van een aantal van onze deelnemers:

In een viertal bijeenkomsten in Zenit Alkmaar , heb ik geleerd hoe ik mij veilig kan voelen in mijn lichaam, zonder daarbij allerlei emoties te ‘verstoppen’.
Ik vind het een fantastische ervaring te merken dat ik m.b.v. m’n ademhaling positieve invloed kan uitoefenen op mijn eigen gezondheid. Daarnaast herken ik nu bewust bij mijzelf uitingen van stress en weet deze nu binnen korte tijd te beïnvloeden. Ik ben ontzettend trots op het resultaat en ben dankbaar dat ik dit ben tegengekomen.
Carolien, leerkracht.

De training sprak me erg aan. Het theoretische gedeelte werd afgewisseld met praktische oefeningen. Het ervaren van hetgeen er in je lichaam gebeurt via het programma op de laptop vond ik erg interessant. Het heeft me bewust gemaakt van de gezondheid van mijn lichaam (en geest).
Ben

De trainer was liefdevol, geduldig, betrokken en enthousiast. De praktijkvoorbeelden van Yvette ondersteunden het geheel. De tip om de stresseraser te gaan gebruiken heeft mij erg veel ondersteuning gebracht.
Carla

Het sterke aan de training vind ik dat het praktisch thuis toe te passen is. Ik vond het erg fijn en leuk om de training in een klein groepje te doen. Wat ik met name geleerd heb is hoe enorm belangrijk en prettig het is als je regelmatig met je adem/lichaam bezig te zijn. Voor mij een goede combinatie met mijn coachingstraject.
Joyce

Wanneer je er doorheen zit en je hoofd overvol is, zijn de sessies hartcoherentie en matrixcoaching een aanrader. Het heeft mij veel nieuwe inzichten en rust gegeven. Het is bijzonder om je lichaam opnieuw te leren kennen, maar ook signalen van je lijf te herkennen en belevingen te veranderen. De coaching is makkelijk toe te passen en fijn om te ervaren dat het echt werkt met lichaam en geest. Met drie sessies was ik al een heel stuk op weg. Door de coherentie op verschillende (moeilijke) momenten toe te passen word je er steeds vaardiger in. Zeker in stressvolle situaties of periodes is het heel helpend. Samen met Yvette heb ik bijzondere momenten beleefd, zij zorgt voor een zeer professionele en prettige sfeer om in te werken. Op deze manier kwamen wij echt tot de kern. De spreuk: “luister naar je hart, dan weet je dat het klopt” gaat in mijn geval dan ook helemaal op.
Irene

In een korte tijd, in een kleine groep (Hoorn), werd de essentie van de gevolgen van stress op het lichaam, kijken naar gedachten en het daaruit voortgekomen gedrag duidelijk gemaakt.
De noodzaak van stressreductie voor een gezond lichaam werd overduidelijk voor mij.
De theorie en ook de hartcoherentieoefeningen en de biofeedbackapparatuur
maakten het inzichtelijk en praktisch toepasbaar.
Door het leren van de hartcoherentie heb ik geleerd
– om beter naar mijn lichaam te luisteren,
– om stress te herkennen
– om de lading van heftige emoties af te halen
– om door hartcoherentie ervoor te zorgen dat mijn centrale zenuwstelstel in balans blijft, – – om zo gezond te blijven.
– om met eenvoudige oefeningen voor mezelf en voor mijn groep rust te creëren.
– om in verbinding met mensen te blijven.
– om na spanning tijd te nemen voor ontspanning of even afstand te nemen voor mijn balans.
– waar mijn onbewuste spanning vandaan komt.
– herkennen van het emotionele landschap en hier bewust mee werken.
Carla W.

Ik heb het nuttig gevonden mij te (kunnen) verdiepen in hartcoherentie. Bewustwording van de verbinding tussen hersenen (amygdala), ademhaling en hart. De avonden verlopen afwisselend en gevoelsmatig snel. De feedbackapparatuur heb ik als leerzaam ervaren. Inmiddels heb ik via HeartMath Benelux de Inner Balance Trainer voor Iphone/Ipad besteld. Hiermee kan ik thuis nog meermalen met de feedback in alle veiligheid oefenen. Verder doe ik nog dagelijks de oefeningen met de Respiroguide-App.
Jan

Goede afwisseling tussen theorie, oefeningen en praktisch zelf bezig zijn.Logische opbouw. Goed ook dat er steeds 3 weken tussen de avonden zat. Dan kon je goed werken aan de geleerde oefeningen.
Yvette is een prettige persoonlijkheid. Goed oog voor cursisten en greep ook terug op eerder gemaakte opmerkingen van cursisten. Aandacht was goed.
Sterkste punt van de training vind ik de eenvoud, doch grote nut ervan.
André

Yvette, hartstikke bedankt voor de prettige training! Hartcoherentie is eenvoudig te leren door iedereen en makkelijk toepasbaar in het dagelijks leven.
Yvette is prettig, duidelijk, rustig, warm en vriendelijk. Goede opbouw, eerst neutrale situaties oefenen, later met emotionele lading. Ik vind de praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven het grote voordeel van hartcoherentie.
Paula

Dit is een nuttige cursus indien je in de praktijk je ademhaling in ontspannen toestand wilt brengen. Geeft goede mix tussen theorie en praktijk. De cursus is praktijkgericht, Het samen in HC komen, de theorie en ook het feit dat je je emotie en HC kunt zien op de laptop. Dat is uniek, omdat je je lichaamreactie op scherm kan zien.
Marc

Een hele fijne training, waarin je weer even kijkt waar je zelf staat. Een up-date van jezelf,
zonder al teveel gezweef. En weer heerlijk ademhalen!
Daisy

Yvette je nieuwe aanbod ziet er boeiend uit en past nog steeds bij het beeld die ik van je heb. Ik wilde, 2 jaar na onze coaching even laten weten dat het goed gaat met me. Ik doe mijn werk nu met heel mijn hart en voel me dan ook heel goed, ook in mijn nieuwe rol als assistente en moeder!
Ik wens jou ook veel succes toe met je events en wil je nog een keer bedanken voor het feit dat je me geleerd hebt naar mezelf te luisteren ipv de strijd aan te gaan met ongrijpbare dingen. Dank Tamara

Comments are closed.